<

Kunstenaar:

Herkomst:

Meester Cornélio

Teresina - Piauí

Mestre Cornélio

Meester Cornelius, gebruikt zijn bekwame handen om houten sculpturen te vormen met een indrukwekkende rijkdom aan details, gemaakt met precieze beats in stukjes cederhout en pequi die er al van geprofiteerd hebben. Zijn beelden reproduceren meestal lokale symbolen en menselijke figuren, en hoewel hij de belangrijke traditie van de santeira-kunst van de meesterbeeldhouwers van de staat volgt, zijn totems zijn handelsmerk geworden.
Met een eigen stijl zijn hun stukken praktisch een voorrecht voor verzamelaars die durven te wachten op de productie van een bestelling.
Meester Cornélio, José Cornélio de Abreu, werd in 1956 geboren in de gemeente Campo Maior in de staat Piauí. Hij werkt in een kleine ruimte in zijn huis samen met zijn zoon Leonardo de Abreu, die het talent en de creativiteit van zijn vader heeft geërfd.

*De originaliteit van Mestre's werk, betovert verzamelaars in Brazilië en in het buitenland. Erkend als een van de grote santeiros van Brazilië, meester in de handel door de regering van de staat Piauí en zijn kunst als santeiro door het Instituut voor Nationaal Historisch en Artistiek Erfgoed (IPHAN), als nationaal erfgoed. Zijn doorzettingsvermogen en creatief vermogen leidden hem tot verschillende prijzen en talrijke deelnames aan beurzen en tentoonstellingen. Uitgedeeld op de Salão de Artesãos Piauienses (1974); I Salão de Janeiro (1976); II Salão Universitário de Arte Santeira (1981) en op de VII Salão de Artes Plásticas do Piauí, allemaal in Teresina - PI (1981). Hij nam deel aan nationale tentoonstellingen in Rio de Janeiro - RJ (1976), Teresina - PI (1976); Salvador - BA (1980 en 81); Brasília - DF (1987) en São Paulo - SP (1987 en 88); Córdoba - Argentinië (1995); Curitiba - PR en Pádova - Italië (1999). Top 100 Sebrae.

- -