<

Kunstenaar:

Herkomst:

Meester Fida

Garanhuns - Pernambuco

Mestre Fida

Mestre Fida wordt in heel Brazilië en in het buitenland erkend als een grote vertegenwoordiger van de hedendaagse Braziliaanse volkskunst (Figuratieve Kunst) en Meester Ambachtsman van de staat Pernambuco. Valfrido de Oliveira Cezar is geboren in de Quilombola gemeenschap van Timbó in Garanhuns in de staat Pernambuco.
In zijn werken presenteert hij iconische stukken zoals de Ex-voto, die verwijst naar de mysterieuze religiositeit samen met zijn Onze-Lieve-Vrouw, Hoofden, Boten met Mannenwind, onder andere gemaakt met grote zorg, persoonlijkheid en onberispelijke afwerking.
Zijn werk, The Wind-Man, ontstond bijna 20 jaar geleden door de herinneringen aan een stuk speelgoed, gekregen van zijn vader - een windvaan - toen werd een van zijn meest herkenbare werk geboren.
In zijn atelier in het centrum van Garanhuns gebruikt Mestre Fida alleen de zaag, een mes en de machete om zijn stukken te beeldhouwen. Zijn grondstof is geel hout, hout van hergebruik, nooit groen, heel typisch in de regio van Agreste Pernambucano.

*De stukken van Mestre Fida maken sinds 1999 deel uit van Alameda dos Mestres da Fenearte - Brazilië. Zijn werken maakten deel uit van verschillende tentoonstellingen in heel Brazilië, waaronder de Mostra do Rediscobrimento (Herontdekkingstentoonstelling), die in 2000 in São Paulo plaatsvond om de 500ste verjaardag van de ontdekking van Brazilië te herdenken. Ze worden over de hele wereld geëxporteerd. Erkend als een grote vertegenwoordiger van de hedendaagse Braziliaanse volkskunst, werd zijn geschiedenis gedocumenteerd in de serie Inventions of the Soul - Braziliaanse volkskunst in een coproductie met Canal Arte 1.

Werk gesneden in een enkel stuk hout met rustieke, bijna tribale eigenschappen, onberispelijke afwerking en natuurlijke kleur.

- -