<

Kunstenaar:

Herkomst:

Meester José Alves

Olinda - Pernambuco

Mestre José Alves

De passie voor kunst kwam van kindsaf, José Alves da Cruz, zoon van Mestre Zé Alves, zag vanaf jonge leeftijd zijn vader houten speelgoed maken en anderen in blik. De sculpturen zijn gemaakt van kaneel bay hout, dat een sterke geur heeft, de textuur is gemakkelijk te hanteren en bestand tegen insecten, en kaneel linealen, geoogst rond hun huis om de finish van sommige stukken te maken. Slavenschepen, slaven, sacis-pererês, indianen, tribal krijgers, meel huizen, poppen in schilderijen... de kunst van José Alves heeft een historische inhoud van grote waarde voor Noordoost-Brazilië, met zijn eigen stijl om te snijden, toont sterke afrikaanse invloed. De zwarte kleur overheerst en rood verschijnt in hoogtepunten op sommige momenten.
Landen als Portugal, Frankrijk, Mexico, de Verenigde Staten, Spanje, Zwitserland en verschillende staten in Brazilië hebben zijn kunst ontvangen altijd op uitnodiging, hij vertegenwoordigt de staat van Pernambuco over de hele wereld in tentoonstellingen van culturele evenementen.
De hoeveelheid reeds gemaakte stukken is onzeker, zijn grootste stuk, een schilderij met bijna zes meter, staat in Portugal.

- -