top of page

Nossos artistas

VG-New-0001 (150).jpg

Yara Tupynambá

VG-New-0001 (150).jpg

Samora Délcio

Als moderne abstracte kunstenaar wordt zijn kunst gekenmerkt door een expressieve vrijheid, waarbij de interpretatie van zijn schilderijen aan het publiek wordt overgelaten waardoor de meest uiteenlopende leesmogelijkheden ontstaan.
Zijn artistieke persoonlijkheid is gebaseerd op levendige kleuren.
De Braziliaansheid is impliciet in Samora's werken, die zich bewegen tussen realisme en abstractie.
Sommige creaties brengen fragmenten van landschappen binnen in sloppenwijken, huizen, mensen, een bijzondere relatie met de natuur, die op een subtiele manier sporen, gezichten en bloemen blootlegt.

Hij studeerde aan de Guignard School (Universiteit in de staat Minas Gerais - UEMG).

VG-New-0001 (150).jpg

Tribo Tikuna

VG-New-0001 (150).jpg

Paulo Sérgio

Het werk verwijst naar de Braziliaanse favelas gesneden in een enkel stuk hout, met reliëf details van huizen en bomen overlappend en in natuurlijke kleur.

VG-New-0001 (150).jpg

Povo Indígena Karajá

Ritxoko is de manier waarop Karajá vrouwen gebruiken om te zeggen moderne pop, een afspraak die komt sinds 1940, waarschijnlijk als gevolg van een groter contact met de niet-inheemse. Het zijn culturele voorstellingen met mythologische motieven, van rituelen, het uitbeelden van alledaagse taferelen, van genderidentiteit, van familie, van dorp, van etnische groep, van fauna en van het patrimoniaal burgerschap van hun volk, na hun levens- en sterfcyclus. Kunst is aanwezig in alle aspecten van het leven van de karajás.

*Karajá-poppen 'Ritxoko' werden in 2012 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed van Brazilië.

Keramische sculptuur met dieren die typisch zijn voor de Xingu en met schilderingen die typisch zijn voor de Karajás stam.

VG-New-0001 (150).jpg

Raimundo Batista

Raimundo heeft een bewonderenswaardige kritische instelling, die hij gebruikt om zijn werken te snijden. Zijn stukken brengen een rijkdom aan inhoud uitgedrukt in verschillende kleuren, gesneden accenten in reliëf met kleine overlappende huizen, mensen, vegetatie, kleding in ramen, strakke straten, oude auto's... structuren met referentie naar de favelas van São Paulo. Allen gemaakt in een enkel stuk hout.

VG-New-0001 (150).jpg

Rogério Fernandes

Rogério Fernandes ontdekte zijn passie voor de natuurlijke plasticiteit van organische vormen door zijn integratie in de zuidelijke regio van Minas Gerais en de observatie van oude wortels die door de werking van de tijd zijn verouderd.

De kunstenaar hergebruikt oude technieken en handwerkgereedschap, met gebruikmaking van grondstoffen uit het bos waar hij woont, zoals wortels en takken van Candeia, Peroba, Pau-brasil en Jacarandá, naast andere houtsoorten. Rogério maakt prachtige sculpturen zoals bomen, libellen, mieren, vogels. Het is een soort "tweede kans" voor het leven van de afgedankte natuur zelf en, door zijn kunst, wordt de natuur herboren onder de blik van de kunstenaar.

"Bij de uitvoering van mijn werk, bezit ik het pad niet. Het wordt gedeeld met de natuurlijke vorm van mijn grondstof."
"Vogel sculpturen hebben een zeer diepe symboliek.... De vlucht hebben waar iedereen van droomt in het leven, vrijheid en onthechting, ten volle leven in het huidige moment".
zegt Rogério.

VG-New-0001 (150).jpg

Sil Capela

Sil Capela drukt de hele Sertaneja-beschaving in klei uit. het zijn mannen en vrouwen van het volk, "matuto" bruiloftsfeesten, paarden, karren of koppeltjes onder de jaqueira-boom, een boom in het gebied van "Mata Alagoana", die alomtegenwoordig is in haar werk en haar handelsmerk werd. De Alagoana ex-suikerriet snijder werd een van de meest expressieve niet-klassieke artiesten in Brazilië. mooie klei sculptuur in natuurlijke kleur.

* Toegekend als vrouw aan Alagoas 2018 en protagonist van het boek "Barro eu vim do barro eu sou".

VG-New-0001 (150).jpg

Silas Vilela

Silas Vilela, beeldhouwer en restaurateur, neemt ons mee naar het betoverde universum van clowns, circus- en saltimbancos-kunstenaars via zijn werken die hij maakte in zijn handwerkwerkplaats in de stad Bichinho in de staat Minas Gerais, waar hij zijn techniek met de beitel verbeterde. Hij gebruikt details als de rode neus als basis in verschillende vormen, kleuren, schilderen met patina techniek en zijn manuele manier van beeldhouwen om zijn mooie en expressieve werken te creëren.
In 2005 begint hij te werken aan de Heilige Kunst, waarbij hij opdrachten van heiligen, cherubijnen en een grote productie van het goddelijke vervult. Na verloop van tijd begon hij menselijke hoofden te beeldhouwen met verschillende thema's, onder clowns, personages als Don Quichot, kunstenaars als Frida Kahlo en hoofden van zijn favoriete heilige: Sint Franciscus.
Momenteel exposeert hij zijn gebeeldhouwde hoofden in verschillende tentoonstellingen in heel Brazilië.

VG-New-0001 (150).jpg

Socorro Nogueira

Al heel vroeg leerde ze werken met klei, de ambachtsman geeft haar werken op een ambachtelijke manier vorm en eindigt met een grillige afwerking van de hoofden, ook wel ex-votes genoemd, met gladstrijkende paletten.

bottom of page