Onze kunstenaars

Adolfo Viana de Souza

VG-New-0001 (150).jpg

Geboren in Januria in de staat Minas Gerais, een stad die baadt in de São Francisco rivier (De Oude Chico). José Adolfo, gebruikt de invloed van de boegbeelden van de Oude Chico in zijn leven om zichzelf te inspireren en zijn beelden te creëren en zo een herlezing te maken van de boegbeelden met een vrouwelijk gezicht dat de Moeder van het Water symboliseert, de Zeemeermin die de rivier São Francisco beschermt.

Een sculptuur van klei, met de hand vervaardigd en gekleurd met natuurlijke kleiverf.

Alex Teles

VG-New-0001 (150).jpg

De zoektocht naar de tijd door het rad van het leven, vertegenwoordigd door de menselijke beweging. Gesneden in ruw hout, zijn vormen zijn ontleend aan de verbeelding van de schepper. Sculptuur is gemaakt in een enkel blok van edel hout, zonder naden en met het behoud van de natuurlijke kleur van het hout. Grote kleinzoon van Geraldo Teles de Oliveira (GTO) een ambachtsman erkend nationaal en internationaal.

* Kunstenaar bekroond Top 100 Sebrae.

Oficina de Agosto

VG-New-0001 (150).jpg

*Workshop bekroond door Top 100 Sebrae.

Nena Laurentino

VG-New-0001 (150).jpg

Nena toont haar creativiteit in haar werk "O carnaval", waar zij met ons deelneemt aan een van de meest populaire feesten in Brazilië. Op een speelse manier betekent het een gemeenschappelijke realiteit van Braziliaanse cultuur en toont het alle synergie tussen de religiositeit, diversiteit, vreugde en energie van het noordoostelijke volk.

Mooie gebakken klei sculptuur in natuurlijke kleur.

Lokale Kunstenaar

VG-New-0001 (150).jpg

Het werk vertegenwoordigt een "Ciranda", met zachte kleuren en traditionele delicate bloemen van de Jequitinhona Vallei regio in Minas Gerais.

* Ciranda is een van de meest traditionele dansen in Brazilië. In cirandas worden allen geaccepteerd, ongeacht kleur, geslacht, economische positie ... Er is geen limiet van het aantal deelnemers, en iedereen die wil deelnemen aan het wiel kan zich op elk moment invoegen.

Silas Vilela

VG-New-0001 (150).jpg

Silas Vilela, beeldhouwer en restaurateur, neemt ons mee naar het betoverde universum van clowns, circus- en saltimbancos-kunstenaars via zijn werken die hij maakte in zijn handwerkwerkplaats in de stad Bichinho in de staat Minas Gerais, waar hij zijn techniek met de beitel verbeterde. Hij gebruikt details als de rode neus als basis in verschillende vormen, kleuren, schilderen met patina techniek en zijn manuele manier van beeldhouwen om zijn mooie en expressieve werken te creëren.
In 2005 begint hij te werken aan de Heilige Kunst, waarbij hij opdrachten van heiligen, cherubijnen en een grote productie van het goddelijke vervult. Na verloop van tijd begon hij menselijke hoofden te beeldhouwen met verschillende thema's, onder clowns, personages als Don Quichot, kunstenaars als Frida Kahlo en hoofden van zijn favoriete heilige: Sint Franciscus.
Momenteel exposeert hij zijn gebeeldhouwde hoofden in verschillende tentoonstellingen in heel Brazilië en laat hij zijn werk kopen door bewonderaars uit Brazilië en het buitenland.

Lenys

VG-New-0001 (150).jpg

Drie of twee overlappende/uitgelijnde hoofden. gemaakt in witte klei, in oker kleur en met details in ijzer. Voor tafel of wand.

Beto Pezão

VG-New-0001 (150).jpg

De werken van Beto Pezão portretteren het leven en het traject van de mensen in het Braziliaanse achterland. Zijn stijl is onmiskenbaar, met de grote voeten zijnde zijn handelsmerk en uniek in Brazilië. Met de zachte bewegingen creëert de kunstenaar originele stukken, gemodelleerd met klei en met een onbetwistbare rijkdom aan details. Details die de smaak van verzamelaars uit verschillende landen hebben veroverd. Buiten deze "sertanejos" zijn religueze beelden een andere passie van de kunstenaar en deze dragen, buiten de vrede, een stukje van de noord-oostelijke cultuur met zich mee.

Engelen met muzikale instrumenten in natuurlijke kleur.

Raimundo Batista

VG-New-0001 (150).jpg

Raimundo heeft een bewonderenswaardige kritische instelling, die hij gebruikt om zijn werken te snijden. Het stuk brengt een rijkdom aan inhoud uitgedrukt in verschillende kleuren, gesneden accenten in reliëf met kleine overlappende huizen, mensen, vegetatie, kleding in ramen, strakke straten, oude auto's... structuren met referentie naar de favelas van São Paulo.
Gemaakt in een enkel stuk hout.

Marcos de Setânia

VG-New-0001 (150).jpg

Vrouw in blauwe en rode kledij.

Marcos Sertania is een expert op het gebied van skelet sculpturen zoals mannen en dieren. zijn werken zijn lang en licht, maar ze geven een gigantische inhoud mee over het dagelijks leven en het leed van de mensen in het noordoosten van sertão.

*Kunstenaar bekroond door de Top 100 Sebrae.